Onze Producten

Zuivel

Melk de witte motor

De zuivel die die door de Jerseys wordt gemaakt van het gast is romig en vol van smaak. De unieke smaak komt door het type koe en het grasrantsoen. De Jerseys hebben een hoge aanleg voor A2 melk.

De melk van de jerseys bestaat naast water uit vet, eiwit en lactose. De eiwitten zijn onderverdeeld in 2 hoofdgroepen, wei en caseïne. De caseïne is verdeeld in alfa, beta en kappa(belangrijk voor kaasmaken). De beta caseïne is waar het omdraait in A2 melk. De 7 aminozuren die in A2 melk worden niet afgebroken door ons lichaam terwijl dat wel gebeurt met A1 melk. Jersey koeien hebben een veel groter aandeel A2 melk dan de gangbare Holsteinkoe. Wij fokken met alleen maar A2 stieren om zo 100% A2 melk te produceren. We testen de koeien via een DNA test of ze A2 of niet zijn.

Vlees

Het vlees van de Jersey’s is mooi van structuur. Het rantsoen bepaald grotendeels de smaak van het vlees. Door het 100% grasrantsoen inclusief het beweiden geeft het vlees een unieke smaak.

De vleespakketten zijn beperkt beschikbaar.  Stuur een mail naar roel@boerderij-landlust.nl als u interesse heeft in een vleespakket.